Workshops DuurzaamheidsEvent

Duurzaam & Kids

We proberen goede keuzes te maken, voor onszelf en voor de aarde en haar bewoners. De keuzes die we maken hebben ook invloed op de kinderen in onze directe omgeving. Hoe praat je met kinderen over duurzaamheid en hoe betrek je hen bij de keuzes die je maakt? Tijdens deze workshop proberen we op een interactieve manier antwoord te vinden op deze vraag. Ook hebben we het over de grote invloed die kinderen op hun eigen omgeving kunnen hebben. 

Laat je inspireren en schuif bij ons aan aan!


Duurzaam eten

Overstappen naar meer plantaardig eten ten behoeve van klimaat en milieu. Veel mensen leggen de link hier niet tussen, maar onlangs was de veestapel weer flink in het nieuws als enorme bijdrager aan het klimaatprobleem. Tijdens deze workshop kijken we niet alleen naar de feiten, maar gaan we ook positief aan de slag met praktische tips om meer plantaardig te eten, zonder dat je hier in smaak op inlevert! 


Duurzaam shoppen

Wist je dat je met de dingen die je koopt kan bijdragen aan een mooiere wereld? Alle producten zijn tenslotte ergens en door iemand gemaakt. Het mooiste is natuurlijk als dat gebeurt met respect voor mens, dier en milieu. Helaas is dat niet altijd het geval. In deze workshop kom je er achter dat er eigenlijk voor ieder product wel een duurzaam alternatief te vinden is, dat alle beetjes helpen en dat je niet meteen je leven hoeft om te gooien, en dat duurzamer winkelen past bij ieder budget en iedere levensstijl. Een workshop boordevol praktische tips en inspiratie waarbij je gaat kijken wat je wil en kan doen op het gebied van winkelen en boodschappen doen.

 

 


Operatie steenbreek

Wil jij inspiratie of tips om je tuin te vergroenen? Kom dan naar Operatie Steenbreek. De tuinambassadeurs van de gezamenlijke (IVN en KNNV) werkgroep geven je graag advies. Operatie Steenbreek is een landelijke actie waar de gemeente Gouda zich bij heeft aangesloten. Doel van de actie is vergroening van de stad door ontstening. Hierdoor wordt het regenwater beter opgevangen en afgevoerd, neemt de biodiversiteit toe en wordt de hitte 's zomers in de stad getemperd. Loop binnen bij 1 van onze workshops.


grensverleggend plan

Heel Gouda overschakelen op duurzame energie? In een bijzondere triopresentatie leggen verschillende generaties uit waarom het moet en hoe het kan. Er ligt een grensverleggend windenergieplan klaar!!

Nu gaan uitvoeren, Gouda en Gouwenaars!

 

De presentatie van het windenergieplan is om 13.00 uur

 

 

 


HACKATHON GOUDA

Op 26 september j.l. zijn jongeren tijdens de hackathon in Gouda met elkaar de strijd aangegaan om in één middag een slimme aanpak te verzinnen voor het afvalprobleem in de stad. Maar liefst 8 miljoen kilo afval gaat in Gouda ieder jaar zomaar de verbrandingsoven in, 8 miljoen! Dat kan anders!

 

Het winnende team presenteert zijn oplossing om 13.30 uur.